+ Meer informatie

MANILA

1 minuut leestijd

Verkoopster O el Badiola laat, op een tentoonstelling van het Departement van Wetenschap en Techniek, een baksteen zien die voornamelijk uit vulkanische as bestaat. Ondernemers denken wel iets te kunnen doen met de tonnen as en stenen die de vulkaan Pinatubo heeft uitgebraakt. Foto AFP

De Ford-medewerker vertelde verder dat de Newyorkse financier Felix Rohatyn namens Chrysler het idee bij Ford neerlegde. Rohatyn is een van de topmensen van de investeringsbank Lazard Frères die voor Chrysler in eerdere fusiezaken is opgetreden.

De officiële woordvoerders van zowel Ford als Chrysler reageren alleen met „geen commentaar" als vragen over de fusiepoging worden gesteld. Het vooraanstaande financiële dagblad Wall Street Journal meldde al eerder dat Ford niet serieus overwogen heeft een bod op Chrysler uit te brengen vanwege onder meer de schulden van Chrysler ter hoogte van 3.6 miljard dollar en de problemen die Ford zelf kent. Die hebben met name te maken met de eerder overgenomen Britse autoproducent Jaguar en de afzetproblemen van Ford zelf in de Verenigde Staten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.