+ Meer informatie

Ter deelneming

2 minuten leestijd

Wij kunnen niet nalaten enkele woorden ter deelneming in de rouw van onze hoofdredakteur Ds. G. Blom ook in ons blad te schrijven. Donderdagavond 9 mei werd plotseling van zijn zijde zijn geliefde vrouw door de Heere weggenomen.

Wie haar enigszins gekend heeft, weet van de bijzondere plaats, die zij heeft ingenomen in het leven van onze broeder en van zijn gezin. Zij was ook tot steun in de ambtelijke arbeid in de gemeente van Meerkerk. Het was haar een genoegen de pastorie open te stellen voor de gemeente en voor anderen. En onder hen namen zij, die de Heere vrezen, niet de minste plaats in.

Zwaar is het verlies, in de eerste plaats voor haar man en kinderen. Gods weg is in het heiligdom. Op het graf mocht getuigd worden door br. Blom van Gods goedheid in deze dagen bevonden tot roem van Zijn deugden. Een bijzonder voorrecht is het in dagen van rouw te ondervinden, dat de God van Jakob in dit leven reeds een hulp is. Die God wil ook voor en in de toekomst troosten. Hij blijft Dezelfde, ook als de ervaring niet meer zo levend is om gedurig weer opnieuw Hem nodig te hebben.

Dinsdag 14 mei werd zij begraven. Na een korte voorbereiding in de pastorie werd een rouwdienst gehouden in het kerkgebouw. Ds. R. Kok sprak daar over Lukas 16, de rijke man en de arme Lazarus. Vanuit het Woord werd teruggezien op het leven van mevr. Blom en vooral de noodzaak van de waarachtige bekering ieder opgebonden.

Een grote schare van belangstellenden volgde naar het graf. Bij het graf sprak Ds. C. Smits een hartelijk en ernstig woord: „Want Hij doet smart aan..... en Zijn handen helen”. Na het getuigende woord van Ds. G. Blom ging Ds. R. Kok voor in dankgebed.

Terugziende mogen we ervan gewagen, dat ondanks de moeilijke en droevige omstandigheden het goed was daar te zijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.