+ Meer informatie

Tweede Kamer voor jacht op vossen en kraaien

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - De meerderheid van de Tweede Kamer heeft het kabinet gisteren ertoe opgeroepen de jacht op vossen, kraaien en kauwen weer mogelijk te maken.

De Kamer vindt dat deze dieren veel te veel schade toebrengen aan landbouwgewassen en een te grote bedreiging zijn voor weidevogels als de kievit en grutto.

Sinds de invoering van de Flora- en faunawet op 1 april van dit jaar is de jacht op vossen en kraaiachtigen verboden. Jagers die ze toch willen bestrijden, kunnen bij de provincie een ontheffing aanvragen, die alleen wordt verstrekt als is aangetoond dat de beesten landbouwgewassen beschadigen.

De meerderheid van de Tweede Kamer vindt dit te omslachtig en wil dat de wet wordt aangepast, zodat in het hele land de jacht weer onvoorwaardelijk mogelijk is. Kamerlid Schreijer-Pierik (CDA) kreeg voor dit voorstel steun van LPF, VVD, SGP, Leefbaar Nederland en de groep-De Jong. Natuurbeschermers zijn mordicus tegen verruiming van de jachtmogelijkheden. Boeren zijn warm voorstander. Het kabinet komt binnenkort met een reactie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.