+ Meer informatie

Heersen

1 minuut leestijd

„Maar de hand des vlijtigen maakt rijk". Spreuken 10:4

Christus heeft ons verlost van de vloek der wet, Romeinen 4:4. Hij nam de smaad weg van uw onvruchtbaarheid. Want daartoe is Christus ook gestorven en opgestaan en weder levend geworden, opdat Hij belde over doden en levenden heersen zou.

Is niet dit, in korte woorden, de stem van Zijn dierbaar en eeuwig Evangelie: O zondaren! trouwt met Christus? Dat is alles wat dit uitnemende Boek bevat. Dit is het huwelijkscontract, dat door Christus ondertekend is en Hij verlangt, dat wij dit ook zullen doen.

Het is het einde der wet, want de wet spreekt tot ons: O! scheidt van uw liefhebbers en trouwt met Christus. Het is de taal van de berg Sinaï en van Sion. Het is het einde van al de beloften. Wat wil die belofte: „Ik zal u alles geven" en „Die tot Mij komt, zal ik geenszins uitwerpen", wat willen die stemmen anders zeggen, dan: o zondaren! trouwt met Christus?

Andrew Gray (Uit: Elf predikaties op Avondmaalstijden)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.