+ Meer informatie

Ter overweging

2 minuten leestijd

H. Thielicke, En als God nu eens bestond … Over de vraag naar God. Zomer en Keuning, Wageningen. 270 blz. Prijs ƒ 24,50.

Professor Thielicke is een knap ethicus, een breed georiënteerd dogmaticus en een vermaard prediker. In deze bundel publiceert hij gesprekken met moderne mensen over de vraag naar God.

Hij benadert deze vraag niet theoretisch. Hij „bewijst” het bestaan van God niet. Hij gaat van een Schriftgedeelte uit en Iaat dan zien wat het geloof betekent. Het advies aan twijfelaars is: doe alsof God bestaat. Hij laat vanuit de besproken bijbelgedeelten zien wat het betekent voor de mensen.

Thielicke gaat de vragen van de moderne mens en de problemen van onze tijd niet uit de weg. Dwars door alles heen wijst hij op Jezus Christus in Wie God zich geopenbaard heeft.

Men behoeft het niet in alles met hem eens te zijn om toch van deze bundel te kunnen genieten, ja zich er door gesterkt te weten. Ik zette met name een vraagteken bij wat hij schrijft naar aanleiding van de vrijheid ten opzichte van de wet en van het „magische” geloof van de vrouw die Jezus aanraakte.

Temidden van al wat aan het twijfelen brengt, is het een verademing deze positieve bundel in handen te krijgen. Maak er een ander attent op of geef hem aan een twijfelend mens cadeau.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.