+ Meer informatie

Acties in R'dam van machinisten onvermijdelijk

1 minuut leestijd

ROTTERDAM (ANP) - Acties van de treinmachinisten in de regio Rotterdam zijn volgens de Vervoersbond FNV onvermijdelijk geworden, nu de regiodirectie van NS „met een beroep op allerlei formaliteiten" weigert om aan wensen van de machinisten tegemoet te komen.

Rotterdam heeft te weinig machinisten, mede door vertraging bij de aflevering van radiografisch bestuurde rangeerlocomotieven. De Vervoersbond had van de regiodirecteur de garantie gevraagd dat vrije dagen waarop de machinisten volgens het rooster recht hebben niet worden ingetrokken tenzij ze daar zelf toestemming voor geven. De directeur heeft gisteren, ook volgens NS, aangevoerd dat de huidige cao intrekken van verlof wel mogelijk maakt en dat wijzigingen daarin dan ook in het caooverleg thuishoren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.