+ Meer informatie

Weer onderzoek naar moord op 8-jarig meisje

Brief: politie zat op verkeerd spoor

1 minuut leestijd

DEVENTER (ANP) - Na de ontvangst van een anonieme brief begin deze maand heeft de politie het onderzoek naar de moord op de achtjarige Semiha Özkan uit Deventer heropend. Dit heeft de politie gisteren meegedeeld.

Het stoffelijk overschot van het meisje werd op 14 februari door haar moeder gevonden in de ouderlijke woning in Deventer. Opvallend was dat in het huis een sterke gaslucht hing. De doodsoorzaak bleek echter wurging te zijn. Mogelijk is het meisje voordien seksueel misbruikt. Een recherche-bijstandsteam heeft wekenlang onderzoek naar de moord gedaan, maar resultaat leverde dit niet op. Het team werd enige tijd geleden opgeheven.

Uit de binnengekomen anonieme brief blijkt dat de schrijver weet wie J de dader van de moord is. Ook wordt aangegeven dat de politie op het verkeerde spoor zat. De politie houdt er sterk rekening mee dat de inhoud van debrief juist is.

De leiding van het bijstandsteam heeft daarom besloten opnieuw drie rechercheurs op de zaak te zetten. Justitie in Zutphen had reeds eerder een bedrag van 20.000 gulden uitgeloofd voor de tip die leidt tot de aanhouding van de dader.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.