+ Meer informatie

Predikanten komen en gaan

2 minuten leestijd

In de Ned. Herv. Kerk nemen op 18 augustus afscheid: van Wageningen ds. J. Dol wegens eervolle ontheffing uit het ambt van predikant in verband met een beroep naar de Kirchengemeinde Kirchberg van de Reformierte Kirche in Zwitserland; Van Dronten ds. P. H. Borgers beroepen te Drachten; van Domburg ds. N. H. J. E. Boomer beroepen te Helmond; van 's- Hertogenbosch ds. Jac. Monteban beroepen te Zelhem; van Vrlezenveen ds. J. Groenenboom beroepen te Leerdam; en dan doen intrede; te 's- Gravenzande ds. A. A. van den Berg uit Rekken; te Arnhem, wijkgemeente .Presikhaaf", ds. P. H. de Pree uit Utrecht, te Gramsbergen ds. Tj. Sijtsema uit Veenwouden en te Midwolde als predikant van de Hervormde gemeente van Oldebert ini de classis Groningen kandidaat R. van der Beld uit Lettebert.

In de Gereformeerde Kerken nemen zondag afscheid van Haarlemmermeer-Oostzijde, ds. D. Braam beroepen te Vlaardingen; van Vlissiningen, ds. H. Groeneveld beroepen te Gouda; van Emmen-Zuïd, ds. G. Heijerman beroepen te Hoogeveen; van Woudsend c.a. en van Jutrijp-Hommerts, ds. C. van der Linden beroepen te Leerdam; van Leens en Hornhuizen-Kloosterburen, ds. J. Bulthuis beroepen te Bergum; en dan doen intrede: te Deventer-West, G. Kalksma uit Slootdorp; te Dokkum, ds. R. Reitsma uit Rotterdam-Delfshaven; te Bergen-Rekken, ds. A. van Vliet uit Zuid Beijerland en Klaaswaal; te Alblasserdam, ds. J. C. van der Drift uit Nieuwekerk aan den IJssel; te Leusden, ds. J. W. Kelder uit Dieren en te Overveen kandidaat J. J. Slinter uit Amsterdam.

Ds. J. van der Haar uit Leiden doet op 18 augustus intrede als predikant van de Geref. (Vrijgemaakte Kerk) van Gouda en dat doet ds. J. C. Janse uit Velp en Oosterbeek en Wolfheze, te Zaandam (buiten verband). Ds. L. Laurense uit Delft doet morgen intrede als predikant van de doopsgezinde gemeente van Winschoten en dan doet ds. T. J. Prins uit Enschede intrede als predikant van de Vrije Evangelische Gemeente van Rotterdam-Centrum.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.