+ Meer informatie

NWR: Huren gemiddeld 2,5 procent omhoog

1 minuut leestijd

GRONINGEN - De huren zouden volgend jaar gemiddeld met met meer

dan 2 2,5 procent omhoog moeten gaan. De maximale huurverhoging voor goede woningen met een duidelqk te lage huur zou op 7,5 procent moeten worden vastgesteld.

Deze aanbeveling deed algemeen directeur drs. B. G. A. Kempen van de Nationale Woningraad (NWR) vandaag tijdens de officiële opening van het nieuwe kantoor van Woningbouwvereniging Gruno in Groningen. De NWR is een overkoepelende organisatie van woningcorporaties en gemeentelijke'woningbedrijven, met ruim 1,5 miljoen woningen.

Kempen vindt dat elke huurder op dit moment een (te) forse trendmatige huurverhoging betaalt. „Wanneer de woningcorporaties meer mogelijkheden krijgen tot huurdifferentiatie, kunnen de huren van bepaalde woningen die minder in trek zijn worden bevroren of zelf verlaagd". Extra huurverhogingen voor bepaalde woningen zijn naar zijn mening noodzakelijk om een meer gerechtvaardigd huurbeleid te voeren.

De algemeen directeur denkt voor volgend jaar aan een gemiddelde huurstijging van 2 d 2,5 procent en aan een maximale huurverhoging van 7,5 procent voor goede woningen die een duidelijk te lage huur hebben. De overheid zou dan de subsidies die voor een deel van de woningvoorraad nog worden toegekend, kunnen verlagen met 2,5 tot 3 procent.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.