+ Meer informatie

Vijfjaar voor moord op vrouw

Het Hof in A'dam eist:

1 minuut leestijd

AMSTERDAM — De procureur-generaal bij Het Hof in Amsterdam, mr. H. W. P. Remmerts de Vries, heeft vrijdag vijfjaar gevangenisstraf en een onvoorwaardelijke terbeschikking stelling van de regering geëist tegen de 42-jarige mr. W. de M. K. uit Naarden wegens moord op zijn 35-jarige echtgenote.

De rechtbank had de man veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf. Volgens deze was er duidelijk sprake van moord toen de man op 28 februari van het vorige jaar zijn vrouw wurgde en het lijk in de Mauritskade gooide. De M. K. zou gedetailleerde plannen hebben uitgewerkt voordat hij zijn daad pleegde. Verdachte ging hiertegen in beroep en zag zich liever beschuldigd van doodslag. „Tijdens mijn verhoor heb ik, in een overcoöperatieve toestand, alles maar toegegeven. Maar in werkelijkheid heb ik nooit het plan gehad haar te doden", aldus De M. K. tijdens de zitting.

Geen twijfel
De procureur-generaal vond dat er geen twijfel bestond over de kwalificatie moord. Mede op grond van de psychologische en psychiatrische rapporten, die een intensieve therapeutische behandeling voorschrijven, achtte hij TBR onvermijdelijk omdat in een gevangenis de mogelijkheden voor zo'n behandeling niet optimaal zijn. Mocht Het Hof aan deze eis niet tegemoet willen komen, dan stelde Remmerts de Vries een subsidiaire eis van tien jaar gevangenisstraf, wat indertijd ook de officier van Justitie eiste. Uitspraak 18 januari.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.