+ Meer informatie

Directeur GAK op non-actief

1 minuut leestijd

HEERLEN (ANP) - Directeur mr. M. van Stralen van het Gemeenschappelijk Administratie Kantoor (GAK) in Heerlen is door de hoofddirectie van die instelling voorlopig op non-actief gesteld.

De hoofddirectie weigerde commentaar te geven op de maatregel omdat het hier om een interne aangelegenheid zou gaan. In de wandelgangen is evenwel bekend dat de kritiek die mr. Van Stralen in het verleden spuide op de ondoelmatigheid waarmee de wao zou worden uitgevoerd hem door zijn superieuren niet in dank werd afgenomen.

Als financieel specialist heeft mr. Van Stralen zitting in Provinciale Staten en geniet hij hoog aanzien bij de Limburgse afdeling van de PvdA. De laatste weken werd zijn stem diverse malen gehoord tijdens openbare bijeenkomsten, waar hij nadrukkelijk naar voren bracht dat de voorgenomen ingrijpende maatregelen van de regering inzake de wao totaal overbodig zouden zijn.

In een interview met een Limburgse krant verklaarde hij eerder dat een regionale aanpak van wao-gevallen door één uitvoeringsinstantie veel beter zou zijn dan de huidige aanpak omdat op die manier onnodige wachttijden kunnen worden voorkomen. Ook de categorale behandeling van de bedrijfsverenigingen zou daarmee worden doorbroken. oktober worden in de particuliere en zieken

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.