+ Meer informatie

Staalproduktie naar record

1 minuut leestijd

BRUSSEL — De wereldstaalproduktie heeft in 1989 een recordniveau bereikt van 783,5 miljoen ton, 0,5 procent meer dan in het jaar ervoor.

Dit blijkt uit gisteren gepubliceerde cijfers van het in Brussel gevestigde Internationale Instituut voor IJzer en Staal (IISI). De sterkste groei deed zich voor in de ontwikkelingslanden, die 100,9 miljoen ton staal produceerden. Dat is 3,7 procent meer dan in 1988, aldus de Brusselse organisatie. De industrielanden, waaronder de Verenigde Staten, de Europese Gemeenschap en Japan, vergrootten hun produktie met 0,9 procent tot 395 miljoen ton.

In de Verenigde Staten alleen nam de produktie in 1989 met 2 procent af tot 88,9 miljoen ton. Daar stond een produktiegroei van 1,5 procent tegenover in de EG-. De gemeenschap produceerde 139,8 miljoen ton staal. In Japan ging de produktie met 2,1 procent omhoog tot 107,9 miljoen ton.

In de Sowjet-Unie en de andere Oosteuropese landen nam de produktie vorig jaar met 2,4 procent af tot 219,5 miljoen ton. In China en de overige Aziatische landen steeg de produktie met 2,9 procent tot 68,2 miljoen ton, zo meldt het IISI. Uitgave van het Reformatorisch Dagblad B.V., Laan van Westenenk 12,

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.