+ Meer informatie

Toekomst is gunstig voor ijzerwarenspeciaalzaak

1 minuut leestijd

DEN HAAG — De afzetmogelijkheden voor de speciaalzaken in ijzerwaren en gereedschappen zien er voor de toekomst goed uit. De vraag naar gemakkelijker en degelijker gereedschap neemt toe, terwijl doe-het-zelvers ^teeds meer ijzerwaren gebruiken voor het uitvoeren van (ohderhouds)werkzaamheden.

Dit schrijft het economisch instituut voor het midden- en kleinbedrijf (EIM) in de branche-oriëntatiebrochure ,,de ijzerwarenwinkei", een overzicht'van recente ontwikkelingen in de ijzerwarenbranche. De omzet van een speciaalzaak wordt voor 1980 geraamd op 200.000 a 900.000 gulden. De besteding per hoofd van de bevolking in ijzerwarenspeciaalzaken voor dit jaar wordt geschat op vijftig gulden. De detailhandelsomzet van ijzerwarenspeciaalzaken wordt voor 1980 geschat op 700 miljoen gulden.

Concurrentie

Volgens het EIM is er sprake van concurrentie bij de speciaalzaken van enerzijds de bouwmarkten en anderzijds de zeer sterk gespecialiseerde bedrijven. Het EIM meent dat bedrijven n»eer orde en netheid moeten scheppen bij hun presentatie van het assortiment om de consument een duidelijk overzicht te verschaffen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.