+ Meer informatie

Kortenhoefse herv. roepen hulp rechter in

1 minuut leestijd

KORTENHOEF - De confessionele buitengewone wijkgemeente Kortenhoef heeft de rechter gevraagd in te grijpen in het conflict dat zij heeft met de oecumenische streekgemeente. Het al lang slepende conflict laaide weer op toen de oecumenische gemeente een tentoonstelling inrichtte in en rond het kerkje van Kortenhoef, en daarbij ook het kerkhofje gebruikte.

Beide gemeenten maken gebruik van hetzelfde kerkgebouw. Sinds 1986 organiseert de predikant van de oecumenische gemeente, ds. H. A. Abma, jaarlijks een expositie "Aanraken geboden", bedoeld voor blinden en slechtzienden. Dit jaar waren rond de kerk plexiglazen bloemen opgesteld. De bloemen werden al eerder 's nachts 'verhuisd' naar de stoep

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.