+ Meer informatie

Dolhuizen

1 minuut leestijd

DEN DOLDER - Willem Arntsz Hoeve. Foto RD

Volgens psychiater A. P. J. Höppener, directeur van de Willem Arntszhoeve, blijven de namen van de bij de fusie betrokken instellingen bestaan. Wel verandert de bestuurssamenstelling. Voortaan participeren in het algemeen bestuur vier vertegenwoordigers van het Chr. Sanatorium in Zeist en vier van de W. A. Hoeve in Den Dolder. De Raad van Bestuur bestaat voortaan uit zes personen. Daarin hebben de directieleden van de participerende instellingen zitting. Volgens Höppener blijft elk directielid verantwoordelijk voor zijn eigen instelling. De Raad van Toezicht bestaat uit acht personen.

De Willem Arntsz Stichting, die in 1461 reeds werd gesticht, heeft een bewogen geschiedenis achter zich. De Stichting werd genoemd naar de toen reeds overleden Willem Arntsz, die zich het lot van zieke mensen aantrok die aan hun lot werden overgelaten.

Veel is er in de afgelopen eeuwen veranderd voor psychiatrische patiënten. De eerste patiënten kort na de oprichting van de stichting werden opgevangen in zogenaamde dolhuizen, op de huidige plaats van het Willem Arntszhuis in Utrecht. Nu verblijft men in modernere onderkomens zoals de nieuwe paviljoens op het terrein van de W. A. Hoeve in Den Dolder.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.