+ Meer informatie

Dollar cent hoger

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (KRF/ANP) - De koers van de Amerikaanse dollar is vandaag op de Europese wisselmarkten ruim een cent hoger van start gegaan. Op de Amsterdamse wisselmarkt noteerde de dollar rond 10.30 uur ƒ 1,9590 tegen een slot gisteren van ƒ 1,9480. In New York was de dollar daarna gestegen tot ƒ 1,9530 bij het slot van de handel.

Handelaren kopen dollars om hun baisseposities af te dekken in verband met een mogelijke renteverhoging in Duitsland. Morgen komt de Bundesbank voor het eerst na het zomerreces bijeen en de verwachting is dat het disconto en de Lombardrente worden verhoogd.

Een sterke aanwijzing daartoe is de vandaag bekendgemaakte rentestijging op toewijzingen op een speciale belening van de Bundesbank. Die steeg van 8,8 procent tot 9 procent terwijl de toegewezen 20,7 miljard mark ook nog eens een verkrapping, van de geldmarkt met 4,8 miljard mark betekent.

De goudprijs was vandaag iets lager. Op de markt in Zurich opende het goud op 357 dollar per ounce van 31,1 gram tegen een slot van 357,30 dollar gisteren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.