+ Meer informatie

premier

1 minuut leestijd

Tshisekedi, een voormalige minister, die zich later ontpopte als een tegenstander van de president en verscheidende malen in ballingschap in België woonde, belegerden het hoofdkantoor van de partij om hem ervan te weerhouden op het aanbod in te gaan.

Zijn besluit was ingegeven door een „scherpe achteruitgang" in de Zaïrese economie, aldus Moboetoe. Met de benoeming moet ervoor gezorgd worden dat „de eenheid, de vrede en de welvaart van het land behouden blijven". Tshisekedi, die gezien wordt als een van de grootste bedreigingen voor de positie van Moboetoe, is zeer populair in Zaïre. Volgens waarnemers is het besluit mede het gevolg van zware druk van westerse landen, met name de Verenigde Staten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.