+ Meer informatie

Voeding

3 minuten leestijd

Muesli
Onder de naam Ceroyale zijn drie nieuwe soorten muesli op de markt gebracht. Wie het merk uitspreekt hoort het al: zeer royale muesli. Het bijzondere is dat aan de ene soort stukjes amandel en „gevriesdroogde stukjes aardbei" zijn toegevoegd,de andere extra veel fruit en noten (45 procent) bevat en de derde ,,met yoghurt omhulde stukjes appel" bevat. Naarde stukjes aardbei hoef je in elk geval niet te zoeken. Als je zo'n gedroogd stukje op je tong laat weken, proefje de aardbeismaak, maar na een nachtje weken hebben de haver- en tarwevlokken de smaak van de muesli bepaald. Met de andere varianten was dat ook het geval. De muesli met yoghurt-appel bevat verder honing, kaneel en cornflakes, waardoor deze soort,, extra krokant" is. Maar als je cornflakes laat weken, zijn ze niet krokant meer. In het toegevoegde persbericht staat dat de Fruit-en-notenmuesli klaar is voor gebruik: die hoeft niet voor te weken. Misschien geldt dat wel van alle drie soorten, maar op de verpakkingen staat dat niet. Adviesprijs: ƒ 3,59 voor een pak met 375 gram.

Fruitmix
Klijnoot heeft een variant op tutti-frutti geïntroduceerd, Fruitmix. Het hoeft minder lang te wellen, slecht drie kwartier. Dat komt doordat het fruit in kleine stukjes is gesneden. Fruitmix bevat blauwe en gele rozijnen, stukjes appel, ananas, abrikoos en peer. Geen pruimen dus. En geen pitten. Het kan zowel warm als koud worden gegeten. Voor "warm" koos ik de bereidingswijze van tuttifrutti. Na het wellen even koken en met maïzena binden. Ik voegde wat kruidnagelpoeder toe en serveerde het als bijgerecht van een rijstschotel met pittige kip-groentemix. De verpakking meldt namelijk dat Fruitmix goed past bij wild en gevogelte. De smaak vonden we veel frisser dan die van tuttifrutti. Maar beslist niet zuur. Fruitmix kan ook als muesli worden gebruikt. Na 45 minuten wellen in yoghurt moeten de stukjes fruit, vooral de abrikoos, nog goed gekauwd worden. Veel meer dan na koken. Een nachtje weken maakt het spul zachter. In beide gevallen vult het je maag bijzonder goed! Fruitmix door de yoghurt leek zoeter te smaken. Op de verpakking staat een beknopt recept om Fruitmix in brood te verwerken. Een zakje met 300 gram kost ƒ 3,49. Verkrijgbaar bij de supermarkt. <1

Biogardekaas
Goed nieuws voor wie van Biogarde houdt: er is nu kaas die met Biogardeculturen is bereid. Hij heet Roumer. De zachte kaas smaakt veel pittiger dan je zou verwachten. De officiële informatie over Roumer meldt dat de kaas een extra milde en zachte smaak heeft. Dat konden we niet direct onderschrijven. Roumer ziet eruit en voelt aan als jonge kaas (vrijwel geen gaatjes), maar smaakt pittig: jong belegen tot belegen. Daar was de redactie het over eens. De Biogarde-culturen zorgen ervoor dat melksuiker wordt omgezet in rechtsdraaiend melkzuur. Dat activeert onze lichaamscellen. Van Biogarde-culturen staat, volgens de informatie, vast dat ze een positeve invloed op de gezondheid hebben. Ze zouden een versterkende werking hebben op de darmflora en schadelijke organismen verdringen. Roumer, een platte, ronde kaas van 4 kg, is verkrijgbaar in een achthoekige doos of in stukken van 250 g, verpakt in plastic. Op de korst van ons stuk Roumer stond dat die ,,zum Verzehr geëignet" is. Gelukkig ontdekten we op het plaatje van de hele kaas de volledige zin: de kunststoffen "overtrek" is niet voor vertering geschikt... De adviesprijs is ƒ 17,50 per kilo. Roumer is te koop in diverse grote supermarktketens. Informatie: Baars Kaas consumentenservice, antw.nummer3100,4140VC Schoonrewoerd (postzegel niet nodig). Tel. 03454- 8211. 

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.