+ Meer informatie

Parijs wordt wandelgebied

1 minuut leestijd

PARIJS — Voor de eerste keer zal een gedeelte van de Champs-Elysees in Parijs — bij wijze van proef — tot voetgangersdiomein worden verklaard. Het gebeurt op 15 augustus tussen 14.00 en 19.00 uur.

De proef, die genomen wordt op Initiatief van de gemeenteraad van Parijs en de touring club de France, betreft de Place de la Concorde en het achterste gedeelte van de Champs-Elysees tot aan de place Georges Clemenceau, waar het verkeer en het parkeren van automobielen in de namiddag van 15 augustus totaal zal worden verboden. Het zal overigens niet de enige plaats zijn waar op die dag een dergelijke proef wordt genomen. Twee andere plaatsen die bij de toeristen in trek zijn zullen tussen genoemde tijdstippen eveneens tot voetgangersgebied worden verklaard: Het voorplein van de Notre Dame en de wegen die door de Tui'lerieën lopen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.