+ Meer informatie

DE VERHOUDING WOORD EN HEILIGE GEEST

2 minuten leestijd

Prof. dr. T.M. Hofman zal dit thema voor ons inleiden op de komende ambtsdragersconferentie, te houden D.V. op zaterdag 4 april 2009 in de Chr. Geref. Kerk De Kandelaar te Nijkerk. Het comité roept ouderlingen en diakenen op deel te nemen aan het gesprek over dit actuele en leerzame thema.

Het spreken over de Heilige Geest heeft in deze tijd de wind mee! Er waait veel van over de Oceaan richting Europa. We horen o.a. van Toronto Blessing en Willow Creek. Je vraagt je af: missen wij als traditioneel gereformeerde kerken op dit punt de boot? Komt de Geest onder ons tekort? Of krijgt de Geest teveel aandacht en welke betekenis heeft dan het Woord? Stuk voor stuk wezenlijke vragen, die we ook op de huisbezoeken horen. Hoe gaan we met die vragen om?

Op de aanstaande ambtsdragersconferentie willen we met elkaar rond een open Bijbel zoeken naar grondlijnen voor ons kerk zijn en ons geestelijk leven. De Schrift staat in onze kerken centraal. Wat betekent dat voor onze visie op de Heilige Geest? In het licht van bovenstaande vragen willen we met elkaar nadenken over het thema: de verhouding Woord en Heilige Geest. We beogen daarmee praktische toerusting, zodat we als ambtsdragers in de kracht van de Heilige Geest onze dienst ten volle en met vreugde mogen verrichten ten dienste van de gemeente.

Namens het Landelijk Comité ter voorbereiding van ouderlingen- en diaken-conferenties,

2de voorzitter

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.