+ Meer informatie

Tuinbouwschade

1 minuut leestijd

Omstreeks vier uur zaterdagmorgen heeft een kort doch angekend zwaar onweer boven Venlo gewoed. Het onweer ging gepaard met een hagelbui waarbij korrels zo dik als duiveƫieren met veel geraas neerkletterden

Vele oudere tuinders zeggen In hun leven nog nimmer dergelijke hagelkorrels gezien te hebben. Vooral de tuinderskassen In het Noordlimburgse tuinbouwcentrum, speciaal in die omgeving van het ven, en de grote heide, zijn zwaar getroffen. Tienduizenden ruiten in de kassen zijn stukgeslagen en op enkele plaatsen zijn de kassen zodanig vernield dat ze volledig moeten worden opgebouwd.

De schade aan de gewassen is eveneens zeer groot. Tuinders in de getroffen gebieden zijn de gehele morgen bezig om de stukken glas uit de kassen te verwijderen en containers de glasscherven af te voeren. Omtrent de juiste schade kan nog geen overzicht worden gegeven maar zi is zeer groot voor de tuinders die vooral door de gestegen glasprijzen veelal te laag zijn verzekerd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.