+ Meer informatie

Hongersnood

1 minuut leestijd

LONDEN (AP) - Bijna 15 miljoen mensen in de door droogte geteisterde Hoorn van Afrika lijden onder grote voedseltekorten en tienduizenden zullen sterven wanneer niet snel hulp geboden wordt. Dat meldde het internationale liefdadigheidsfonds "Red de Kinderen" maandag. Functionarissen van het fonds lieten weten dat de hongersnood erger kan worden dan die van 1984/85, toen meer dan een miljoen mensen omkwam van de honger. De situatie in Ethiopië en Soedan wordt nog verergerd door de oorlog daar. Volgens Nicholas Hilton, algemeen directeur van "Red de Kinderen", zullen de eerste paar weken van het nieuwe jaar beslissend zijn in de strijd tegen de honger.

Op 8 januari houdt het fonds een .internationale actie om hulp te mobiliseren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.