+ Meer informatie

Nieuwe mestbank

1 minuut leestijd

Directeur van de Stichting Mestbank Gelderland, B. J. M. Boeijen, durft niet te zeggen waar alle boeren met hun mest blijven. ,,Wij trachten met de mestbank de boeren een oplossing aan te bieden voor hun mestoverschotten. Dat is onze taak", zegt Boeijen.

Onderhandelingen voor een nieuwt mestbank zijn in een vergevorderd stadium. Besprekingen met gemeenten zijn deze week de laatste fase ingegaan. Volgens Boeijen komt de nieuwe me$tbanl< waarschijnlijk in Nunspeet. De nieuwt installatie wordt vijf keer zo groot als die in Elspeet. De bouwplannen zijn al rond. Boeijen gelooft dat de mestproblemen in Uddel minder zwaar liggen. Boeijen: „Wij krijgen weinig klachten. Nunspeet en Elspeet trekken veel meei aan onze jas." Mede naar aanleiding van de metingen van de milieuraac neemt Boeijen Uddel toch in zijn ach terhoofd mee bij de bouw vannde nieuwe mestbank.

,,Uiteindelijk draaien de boeren ziel met die overbemesting zelf de nek om" meent Van Zellem van het Zuiveringsschap. De Wageningse professor Df Haan neemt het de boeren persoonlijl niet kwalijk. „Zij verkeren in een situatie dat ze met mestoverschotten zitten, daar bestaat nog geen enkele rege hng voor. Je kunt ook moeilijk verwachten dat zij dan voor de financiële gevolgen opdraaien."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.