+ Meer informatie

Gewapende overval op bank Scherpenzeel

1 minuut leestijd

SCHERPENZEEL - Bij een overval op een bankfiliaal in Scherpenzeel is vrijdagmiddag een onbekend bedrag buitgemaakt. Het betreft de 38e overval dit jaar in de regio West-Veluwe Vallei.

Een nog onbekende man wist onder bedreiging van vermoedelijk een vuurwapen het geld buit te maken. Daarna is hij op een fiets gevlucht. Een eerste onderzoek wijst uit dat hij vermoedelijk in de richting van Woudenberg is weggereden.

Als signalement wordt opgegeven dat de man een blanke huidskleur had. Hij is zo'n 20 tot 25 jaar oud, ongeveer 1,75 tot 1,80 meter lang. De man heeft een slank postuur. Omdat hij zijn gezicht gedeeltelijk had bedekt, is alleen gezien dat hij waarschijnlijk blond haar heeft. Verder droeg de man een grijze trui.

De politie zet alles op alles om een einde te maken aan de reeks overvallen. Dit jaar zijn er in de hele West-Veluwe Vallei al 38 gewapende overvallen gepleegd, tegen vorig jaar vijftien. Vijftien overvallen zijn inmiddels opgelost; een veelvoud aan verdachten is daarvoor aangehouden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.