+ Meer informatie

Geen matiging alcoholgebruik in Flevoland

1 minuut leestijd

LELYSTAD - Het provinciaal bestuur van Flevoland is niet bereid een alcoholmatigingsbeleid te gaan voeren. Een voorstel daartoe van statenlid R. de Wit (SGP/RPF) kreeg tijdens de behandeling van de Flevolandse begroting alleen de steun van de twee statenleden van Groen Links.

In eerste termijn had De Wit het college van gedeputeerde staten gevraagd met een voorstel te komen waarin het gebruik van alcohol in het provinciehuis zou worden verminderd. Toen op zijn suggestie niet werd ingegaan, diende hij gisteren een motie in om bij bijeenkomsten die georganiseerd worden door het provinciaal bestuur, geen alcoholhoudende dranken meer te schenken. De Wit benadrukte dat ter bevordering van onder meer de volksgezondheid en de verkeersveiligheid „het noodzakelijk is het gebruik van alcoholische dranken terug te dringen. Als provinciale overheid behoren wij daaraan een bijdrage te leveren". Na gehouden stemming bleken slechts vier statenleden (SGP, RPF en Groen Links) tot alcoholmatiging bereid. C. W. J. Okkerse (PvdA) zei wel sympathiek tegenover alcoholmatiging te staan. „Een ieder moet hierin echter zijn eigen verantwoordelijkheid kennen". Door G. Bolhuis (CDA) werd dr. A. Kuyper geciteerd, die zou hebben gezegd dat een calvinist niet alleen van brood en boter kan leven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.