+ Meer informatie

Alternatief verkeersplan Vlaardingen-Ambacht

SGP/RPF/GPV-fractie komt met suggestie

1 minuut leestijd

VLAARDINGEN - De SGP/RPF/GPV-gemeenteraadsfractie heeft een uitgewerkte suggestie bij B en W ingediend om tot een oplossing te komen van de verkeersproblematiek in Vlaardingen-Ambacht. Met name de grote verkeersdruk in de Rozenlaan zou verminderd kunnen worden.

De huidige verkeersproblemen in de wijk Vlaardingen-Ambacht ontstonden destijds door de uitvoering van het Verkeerscirculatieplan (VCP). De Voorstraat en Emaus werden geheel afgesloten en de Anth. Knottenbeltsingel werd een busbaan. I De opzet van het VCP was dat de wijk verkeersluw zou worden door het weren van doorgaand autoverkeer. Het probleem blijkt nu echter te zijn dat ook de bewoners van de wijk hun woningen slechter kunnen bereiken en dat een aantal straten, zoals de Rozenlaan, onevenredig met autoverkeer wordt belast. Naar de mening van de SGP/RPF/GPV-fractie is weer eens overduidelijk bewezen dat afsluitingen niet de juiste oplossing zijn. De problemen worden alleen maar verschoven, wat veel irritaties teweegbrengt.

Suggestie

De suggestie die fractievoorzitter M. W. Lensvelt gisteravond in de Verkeerscommissie deed, is een poging om uit de impasse te komen. De fractie meent dat tot een eerlijker verdeling van de verkeersdruk kan worden gekomen. De belangrijkste aspecten uit het SGP/RPF/GPV-voorstel zijn het in de richting Holy weer openstellen van de Anth. Knottenbeltsingel en het instellen van eenrichtingsverkeer in de Rozenlaan vanaf de Voorstraat.

Vanaf het Emaus zou het weer mogelijk moeten zijn om bovenaan de Schiedamsedijk weer rechtsaf te slaan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.