+ Meer informatie

AFK in het RD

5 minuten leestijd

4. De wind blaast waar God wil. De wind gaat en komt. God maakt het en doet het. Hij geeft de zon en de wind. Hij zorgt voor de mens. Voor groot en voor klein. Voor jou en voor mij. De wind doet wat hij moet doen. Maar jij kunt niet wat de wind kan. Ron weet het best. God schiep alles. Maar het mooist van alles. Was de mens. God schiep de mens. Naar Zijn beeld. Toen kwam de zonde. Dat was heel, heel erg. En toch... God zorgt.

„Bij grote aantallen korting". U kent die aanduiding in de reclame wel. We zijn er dol op. Korting voor contante betaling. Korting voor klantentrouw. Ja, en als je iets duurs aanschaft, dan vermeldt men op de rekening: AF KORTING zoveel procent. Ik wil u graag deelgenoot maken van een mogelijkheid om bij het RD korting op het abonnementsgeld te verkrijgen. Wat u moet doen? Niets.

Binnenkort gaat het RD, gedachtig aan de uitspraak van Shakespeare dat kortheid de ziel van de geestigheid is, de helft van de oplage afkorten. Dat gaat dan ongeveer zo... LOTA SAMEN MET FNV (AFMP), CNV (ACOM) EN NOV. CRM zal i.v.m. de a.s. KNMG-conferentie in de RAI te A'dam div. waarnemers van CIA, BVD, KGB en FBI uitnodigen. Bij de SDU verschijnt binnenkort een boekje met bijdragen van het TAK, de VIDO, de KvK te R'dam, de LU te Wageningen en het KWF. De deelnemers komen met de KLM, SAS, TWA en de Aeroflot van de USSR. De ANWB zal met de KNAC en de Adac en de AA assist, verlenen aan conf. gangers die per auto of met de DB of NS reizen. Ze ontvangen allen een IRK. Voorz. v. d. Conf. is prof. dr. ir. J. E. v. d. Put, verb. a. d. AZU. Er zijn 5 werkgroepen: IMP, CEVS, IVAO, OVDB en ZAO. Inl. zullen worden gehouden over: "De WAO m.b.t. de BTW"; "Kan de ZHMRS optreden t.b.v. de CITO?"; "De plaats van de EH binnen de WWZ"; "Komt de K.N.V.B. i.p.v. de NAVO?" enz. onderspit delven. Geen wonder! Hij had in Mühlhausen zware kanonnen laten gieten; die met veel moeite in het veld meegesleept; maar... vergeten voor kruit en lood te zorgen!

Toen Münzer zijn zeer talrijke, maar slecht bewapende en geheel ongeoefende leger overzag, zwol zijn hart opnieuw van vreugde. Zijn spionnen togen naar het leger van de vorsten en brachten hem bericht terug dat de verenigde troepen van de landgraaf van Hessen, die van Brunswijk en van de hertog van Saksen samen niet meer dan 26(X) ruiters en 6000 voetknechten telden, behalve de veldslangen.

Dat verhoogde zijn moed; hij verachtte zijn vijand en vertrouwde op God. Maar het was voor hem een geheim, dat ook keurvorst Johan van Saksen met 800 ruiters en 2500 voetknechten snel naderbij rukte.

Jonker Von Hund zag het voordeel van de huidige toestand en verlangde ontstuimig de vijand dadelijk aan te vallen, voordat deze versterking kon krijgen.

„Het is vanouds bekend", zei hij, „ja iedere struikrover weet dat hij die de eerste flinke, onverwachte slag geeft, in twee van de drie gevallen de zege behaalt".

Het KNMI zal in samenw. met de NVF via de pc's der deelnemers elk uur rapp. uitbrengen inz. het weer. Indien NN een slechte bui heeft, mag hij luisteren via het HiFi-systeem naar het RPhO en evt. mag hij in een RPI van de NJHC logeren. Kosten fl. 25 p.p.p.d. (incl.BTW). De VW zorgt tussentijds voor excursies naar de RPS, de KNVTO, de K.N.Z.H.R.M., de KEMA, het CIVO en het KIM. Terug in A'dam vindt men een chaos, veroorz. door het RD. Door dit ref. dagbl. was geschr., dat het IPO zou zorgen voor toeg.-kaarten, te bekomen Bur. v.h. blad te Apeld. Gratis, doch op voorw. dat men voor fl. 75 de off ie. afk. lijst v.d. nederl. taal, uitgeg. door ene C.N. v.h. RD, zou kopen.

Reeds in Apeld., maar ook te A'dam, raakten mensen van 4 IPO's slaags: het Instituut voor Perceptie Onderzoek; het Instituut voor Plantenziektenkundig Onderzoek; het Instituut voor Postuniversitair Onderwijs en het Interprovinciaal Overleg (overleg inzake ruimtelijke ordening, natuurenrecreatie). 12 16

Tja, dat komt ervan als je 't kort wil maken. Dan ben je er nog lang niet mee klaar. Dus maar niet te veel afkorten in de krant en te veel korten op de prijs van het RD. Als u deze laatste afkorting niet weet, dan raad ik u aan blz. 127 op te slaan van "afkortingenlijst van de Nederlandse taal", uitgeg. bij Auctor in Apeldoorn. 21 25

Ondertussen: ik ben niet dol op afkortingen; je wordt er dol van! Voor lx: C.N.P.S.: Niet verwarren met Centraal Nederland; dan komt het in debus. Cumgra Nosalis Naam nieuw abonnee: Dhr./Mevr. Adres: Nr. J Postcode: ! Plaats: .. I Tel.: I wenst: J een kwartaalabonnement voor / 77.65 (2 weken gratis) J een jaarabonnement voor ƒ 304.60 (2 weken gratis) J een kennismakingsabonnement van drie weken voor / 6.00 10 22 13 19 28 11 14

•3f
17 18 20 23 24 26 27 29 ontvangt voor het opgeven van een kwartaal/jaarabonnement graag als cadeau 15

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.