+ Meer informatie

Nicaraguanen krijgen meer steun Moskou

1 minuut leestijd

MANAGUA — De Sovjet-Unie zal de regering van Nicaragua voor transportdoeleinden twee helicopters ter beschikking stellen alsook de bemanning daarvoor leveren voor een periode van zes maanden. De helicopters gaan voedsel- en medische voorraden vervoeren naar afgelegen gebieden van het land, zo is vrijdag in Managua aangekondigd.

Het contract in verband met de lening werd donderdag getekend, aldus de Nicaraguaanse regering. Niet aangegeven werd wanneer de twee transporttoestellen zullen arriveren. Eerder deze week liet de Sovjet-Unie weten dat 20.000 ton graan aan het Middenamerikaanse land zal worden geleverd. De Verenigde Staten hebben hun hulp aan Nicaragua opgeschort in verband met beschuldigingen dat vanuit dat land steun werd verleend aan het verzet in El Salvador.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.