+ Meer informatie

Ichtyosis

1 minuut leestijd

Ichtyosis-patiënten kunnen sinds kort lid worden van een eigen vereniging. De onlangs opgerichte organisatie wil voorlichting over de ziekte geven aan patiënten, familie en specialisten en het wetenschappelijk onderzoek naar Ichtyosis bevorderen.

Ichtyosis is een niet-besmettelijke huidaandoening, die wordt gekenmerkt door een droge, schilferende huid. Bij patiënten die aan de ziekte lijden is het evenwicht tussen de aanmaak van nieuwe huidcellen en de afschilfering van dode hoorncellen verstoord. De 'gewoonste' vorm van ichtyosis komt bij 1 op de 500 mensen voor. Daarnaast zijn er nog tal van zeldzame vormen.

Genezing van de ziekte is nog niet mogelijk. De meeste patiënten worden behandeld met een vette zalf of olie om de huid soepel te houden. Door ichtyosis ontstaan nogal eens sociale en psychische problemen, vooral bij kinderen. Redactie: W. van Hengel

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.