+ Meer informatie

BEURSBERICHT

[opnieuw stormloop op aandelen KLM

1 minuut leestijd

AMSTERDAM - Op de Amsterdamse effectenbeurs stond KLM woensdag weer in het middelpunt van de belangstelling. Evenals afgelopen vrijdag wist mentilet hoe vl':g men de aandelen moest kopen. Rond het middaguur noteerde KLM f 111.60 en dit was bijna f 9 hoger. In de ochtenduren werd zelfs op f 113.50 gehandeld. Reden voor deze aanhoudende kooplust van het publiek waren de betere vervoerscijfers.

Een andere forse winnaar was Volker-Stevin. De wat betere vooruitzichten voor het bedrijf • 1981 licht verlies, 1982 voortgaande verbetering - waren heel wat beter dan de beurs dinsdag in een sombere bul had verwacht. De Koers schoot dan ook naar f 23, f 3.10 hoger. De omzet was vooralsnog echter , niet heel groot.

Van de internationale aandelen kon Kon.Olie heel voorzichtig wat van de eerdere verliezen afknabbelen. Het fonds steeg 30 cent op f 87.70. Philips liet daarentegen 20 cent liggen op f 20.40 en Unilever eveneens 20 cent op f 139.20.

Bij de banken was het tIJ voor de ABN nog niet gekeerd. De bank verloor opnieuw en wel f 1.50 op f 279.50. BIJ de verzekeraars hield Ennia stand op het hogere niveau van f 147. Dinsdag In de namiddag ging het verzekeringsfonds van f 144 naar f 147 op de bekendmaking van de J7 pet hogere winst. Oe bouwers veranderden verder weinig. De rest van de markt was verdeeld, waérbijAholdf 1 aantrok op f 76.50. Nedlloyd zakte f 1.10 verder in op f 121.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.