+ Meer informatie

Premier Togo gearresteerd

1 minuut leestijd

LOME (RTR/ANP) - Togolese troepen hebben vandaag premier Kokou Koffigoh gearresteerd, zo heeft de Togolese staatsradio gemeld. De premier zal spoedig een verklaring afleggen, aldus de radio.

Verleden week vielen in Togo zes doden bij een poging tot een staatsgreep door militairen die het niet eens waren met de beperking van de macht van president Gnassingbe Eyadema. Circa 60 opstandige militairen bezetten het radio- en televisiestation, maar keerden na de kazernes terug nadat Eyadema hen tot de orde had geroepen.

Eyadema, die 24 jaar geleden de macht greep, gaf in juni, na een algemene staking en anti-regeringsbetogingen, toe aan de eisen van de oppositie om een nationale conferentie te organiseren over de politieke toekomst van het land.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.