+ Meer informatie

„Meer geld nodig voor Rijnmond"

1 minuut leestijd

ROTTERDAM (ANP) - De Kamer van Koophandel en Fabrieken voor Rotterdam en Beneden-Maas vindt dat de overheid meer moet investeren in de infrastructuur van het Rijnmondgebied.

Gebeurt dat niet, dan „verstopt" de Rijnmond en zullen de investeringen van bedrijven afvlakken. Dat gaat ten koste van de economische groei en zal dan leiden tot een aanzienlijk verlies van arbeidsplaatsen.

De Kamer van Koophandel schrijft dit in zijn reactie op het "Ontwerp Havenplan 201Ö" van de gemeente Rotterdam. De Kamer meent dat Rotterdam in zijn toekomstvisie op de ontwikkeling van de haven terecht een hoge groei onder gunstige concurrentievoorwaarden als uitgangspunt heeft gehanteerd. Zelf vindt de Kamer de schatting van 24 miljard gulden die het bedrijfsleven tijdens de planperiode zal investeren aan de lage kant. Alleen al voor de petrochemie schat de Kamer dat dit wel eens kan oplopen tot 30 miljard.

Ook de extra ruimte die de gemeente denkt nodig te hebben, zo'n 1700 hectare, acht de Kamer aan de lage kant. Meer ruimte is volgens de Kamer niet voorhanden, waardoor in het bestuurlijk overleg nadrukkelijk moet worden gezocht naar overloopmogelijkheden buiten de Rijnmond.

De Kamer noemt het een goede ontwikkeling dat de gemeente Rotterdam zelf al schrijft over samenwerking met Dordrecht en Moerdijk. De Kamer vindt dat die samenwerking zich moet uitstrekken tot andere havengebieden in de gehele Rijn-Schelde-Delta.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.