+ Meer informatie

Jeruzalem

1 minuut leestijd

De krant Chadasjot besteedde aandacht aan de opmerking van het hoofd van het politieke departement van het Amerikaanse consulaat in Jeruzalem. Diane Clayton zei dat „de Verenigde Staten geen enkel deel van Jeruzalem erkennen als deel van Israël".

De woordvoerder bevestigde dat dit inderdaad ook geldt voor het westerse, joodse deel van de stad. In 1949 hebben Israël en Jordanië elk de helft van de stad bezet en Washington houdt vast aan een VN-resolutie van 1948 waarin gezegd wordt dat Jeruzalem een internationale status moet hebben, totdat beide partijen anders besluiten.

Evenals de Israëlische kranten zijn de Arabische kranten weinig optimistisch over de kansen van welslagen van de conferentie. De gematigde kranten als An- Nahar

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.