+ Meer informatie

OPEC: Olieprijs kan omlaag

1 minuut leestijd

BRUSSEL (ANP) - Een vat olie zou 5 tot 8 dollar goedkoper moeten zijn.

Dat heeft de voorzitter van de Organisatie van Olie Exporterende Landen (OPEC), sjeik Ahmed Fahd al-Sabah van Koeweit, gisteren in Brussel gezegd.

De prijs voor een vat olie bleef gisteren stabiel op ruim 52 dollar. Op de termijnmarkt in New York kostte een vat lichtere Amerikaanse olie voor levering in juli gisteren 52,79 dollar. Op de grondstoffentermijnmarkt in Londen noteerde een vat van de zwaardere Brent-olie uit de Noordzee eveneens voor levering in juli gisteren 52,34 dollar.

Ahmed Fahd al-Sabah, de minister van Energiezaken van Koeweit, zal woensdag de OPEC-leden voorstellen de productie van het kartel met een half miljoen vaten te verhogen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.