+ Meer informatie

Premier Prem weer terug in kalm Bangkok

1 minuut leestijd

BANGKOK — Premier Prem Tinsulanonda van Thailand heeft alle extra troepen'zaterdag teruggehaald uit de Thaise hoofdstad Bangkok. Hij drong er bij de bevolking op aan niet meer te denken aan de kortstondige staatsgreep van officieren die al na 56 uur de kop is ingedrukt. Prem keerde zaterdag met de koninklijke familie naar de hoofdstad terug.

In Bangkok was zaterdag de toestand weer normaal. Er waren geen tekenen meer van de bezetting door opstandige troepen die twee dagen heeft geduurd. Zoals bekend heeft Prem de staatsgreep vrijdag snel en vrijwel zonder bloedvergieten ongedaan gemaakt. In de straten van de stad was het net zo druk als op andere zaterdagen, alle winkels en kantoren waren open.

De militaire zegslieden deelden mee dat Prem een comité heeft gevormd dat een onderzoek moet instellen naar de vraag welke officieren er bij de mislukte staatsgreep betrokken zijn geweest.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.