+ Meer informatie

Syrische troepen dicht bij Beiroet

Libanon: Palestijnen tarten gastvrijheid

1 minuut leestijd

DAMASCUS - In Damascus is vrijdag officieel bekendgemaakt dat Syrische troepen die gesteund werden door tanks de bolwerken Bhamdoen, Jezin en Roem in de bergen ten zuidoosten en oosten van Beiroet op de Palestijnen en Libanezen hebben veroverd.

In Beiroet was al eerder meegedeeld dat in Bhamdoen hevig gevochten was en dat er als gevolg van de straatgevechten veel slachtoffers waren.

Volgens berichten uit de hoofdstad zouden de Syriërs nu oprukken naar Aley, het bolwerk van de Palestijnen en linkse Libanezen op slechts 12 kilometer van Beiroet.

Libanon heeft donderdag verklaard dat er geen vrede met de Palestijnen in het land zal heersen zoland de Palestijnen blijven vechten en zich niet terugtrekken uit alle militaire posities. Deze verklaring kwam bij monde van de Libanese VN-ambassadeur Edouard Ghorra in zijn toespraak tot de algemene vergadering van de Verenigde Naties.

In zijn eerste toespraak sinds de Libanese burgeroorlog 18 maanden geleden uitbrak eiste Ghorra dat de Palestijnen zich zouden houden aan de in Libanon geldende wetten, dat zij zich niet zouden bemoeien met binnenlandse aangelegenheden en dat zij, overeenkomstig het Cairo-akkoord van 1969, zouden terugkeren naar hun vluchtelingenkampen.

„De Palestijnen hebben zich niet gehouden aan de afgesloten akkoorden. Zij zijn opgetreden als een staat of staten binnen de staat Libanon en hebben de wetten van dat land en de gastvrijheid van zijn inwoners op een schandalige wijze getart", aldus Ghorra.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.