+ Meer informatie

PREEKAFSPRAKEN

1 minuut leestijd

Afspraken over preekbeurten worden dikwijls per telefoon en dus mondeling gemaakt. Soms volgt daarop een bevestiging. Er blijken wel eens misverstanden te ontstaan. De dominee noteert een andere datum dan de scriba. Men weet dat de afspraken soms gemaakt worden terwijl de predikant in gesprek is of aan tafel zit of zijn pen niet bij de hand heeft.

Om alle misverstanden te voorkomen zou ik scriba’s (of preekvoorzieningregelaars) willen aanbevelen een kaartje of briefje te (laten) vervaardigen, waarop staat dat de geadresseerde predikant toegezegd heeft op die en die zondag(en) de gemeente te dienen. Met behulp van de computer is het eenvoudig zo’n bevestigingskaart (of -brief) te maken.

Ik schrijf dit ook vanuit het gezichtspunt van de predikanten. Soms vragen zij zich af: heb ik die zondag nu toegezegd (weggegeven) of niet? De briefkaart vraagt nog minder port dan een briefje. Daarom aanbevolen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.