+ Meer informatie

Pr^swinnaars maart 1977

2 minuten leestijd

act-y» VtvW ry

Hallo Jongrens en meisjes. Wat fyn, dat het weer lente Is g'ewordent Niet alleen moeders kryg^en de kriebels als het voorjaar wordt hoori K^k maar eens in deze knutselrubriek. We halen ook bloemen op ons kamerlje en water g'even is er niet by. We gaan vlug: samen aan de slag:. Wat heb Je nodlgp: 1. een paar rollen crêpe-papier en een schaar. 2. wat. dun ijzerdraad en een klein tangetje. 3. een liniaal en een potlood.

Bloemen voor feest of geen feest, ze zijn vlug en heel gemakkelijk gemaakt. De kleuren moet je natuurlijk zelf kiezen, maar het is heel mooi om bijv. vijf kleuren te nemen die aflopen. Het lijkt wel een wekker hè. Maar aflopende kleuren zijn bijv. dit: rose donker rose, lila, paars, donker paars en ook geel, oranje, rood of wit grijs, antraciet, zwart. De kleuren moet je gewoon even bij elkaar .zien. Nu ga je aan het werk volgens de afbeeldingen van no. 1. Daar zijn de stroken van het papier geknipt. Die strook is dus zolang als de hele rol papier ongeveer 5 meter. Daar kun je heel wat uithalen.

Vouw de afgeknipte strook in ongeveer 3 cm breed. Dan kun je al de motieven die ik op de werktekening gegeven heb naknippen. Je moet maar bekijken wat leuk bij elkaar staat. No. 1 is nu niet uitgeknipt, alleen ingeknipt. De meeste bloemen bestaan uit drie stroken. De twee binnenste krijgen aan het eind een ijzerdraadje (zie 2). De buitenste, dat is de grootste, rol je om die ijzerdraadjes heen. Heel losjes, dat staat vee! mooier. Als het ingerold is komt daar een dikker ijzerdraad aan. Er blijft ook een stukje aan voor de steel. Je kimt ook speciaal bloemdraad kopen. Dat is wat kostbaarder, maar dat is groen, dus het staat wat mooier. GROOT Gerrit Enberts, Vriezenveen; Mieke Bac,. Moerkapelle; André Slabbekoom, Yerseke; Rieneke + Anddy Poot, Hattem; Harrie van Ginkel, Ede; Sjoeke Visser, Scherpenzeel; Anneke Dekker, Hardinxveld-Giessendam; Magda Dekker, Hattem; Corry de Loof f, Ouderkerk aan den IJssel; Gijsbert + Dirk van Randwijk, Lopikerkapel; J. Bisschop, Rouveen; Frank Hardenbol, Kinderdijk; Hennie van de Bos, Kampen;

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.