+ Meer informatie

Milieu gaat goed vooruit

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Sinds de eerste wereldmilieuconferentie in 1972 in Stockholm is het milieu aanmerkelijk verbeterd. Dit heeft dr. Tolba van de Milieu-organisatie van de Verenigde Naties (UNEP) woensdag in een gesprek met het ANP gezegd. De milieubescherming wordt in de meeste landen krachtig aangepakt, terwijl de milieuwetgeving sterk is uitgebreid.

„Bovendien weten we nu veel meer over het milieu en beschikken we over veel betere technische middelen om de milieuvervuiling te bestrijden", stelt Tolba tevreden vast. Een andere positieve ontwikkeling sinds de eerste milieuconferentie is volgens de UNEP-directeur de mentaliteitsverbetering: „We zijn ons nu veel meer bewust van de gevolgen van allerlei activiteiten voor het milieu". Als gevolg hiervan zijn de overheid, het bedrijfsleven, andere instanties en ook particulieren steeds meer bereid geld uit te trekken voor de bescherming van het milieu. Tien jaar geleden werd in de wereld slechts een fractie besteed van de financiële middelen, die nu voor de milieubescherming zijn bestemd. .

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.