+ Meer informatie

Voorwiel- of vierwielaandrijving bij Subaru

OmschakeWaar tijdens het rijden

2 minuten leestijd

Subaru heeft het programma vierwielaangedreven auto's verbeterd en uitgebreid. De Subara 4x4 wordt tegenwoordig voorzien van een 1800 cc motor en kan in drie verschillende uitvoeringen geleverd worden; als sedan, als driedeurs versie en als stationwagen. De wagens worden onder normale omstandigheden alleen met aandrijving op de voorwielen gereden. Maar bij Radheid of in moeilijk terrein kan ook de achterwielaandrijving worden ingeschakeld, zodat de auto op alle vier wielen aangedreven wordt.

In tegenstelling tot de echte terreinwagens zijn de Subaru's met vierwielaandrijving normaal uitgevoerd. Het comfort voor bestuurder en passagiers is vrijwel De Subaru stationwagen is met als een terreinwagen. zwaarder wordt belast, is voor aanvallen met een zeer zwaar kaliber kogels makkelijk doorstaan. extreme omstandigheden bovendien uitgerust met een hoge en lage gearing. Door een kleine ingreep in de werkplaats kan de grondspeling nog eens drie centimeter worden vergroot. Tijdens het rijden kan de bestuurder door een simpele handbeweging van voorwielaandrijving overschakelen op vierwiel-aandrijving. Het in- en uitschakelen kan gebeuren tijdens het rijden, mits de snelheid niet hoger ligt dan 80 kilometer per uur.

VRIJE TIJD

De importeur van Subara, Misuca N.V. in Hoofddorp, ziet voor de vierwiel-aangedreven auto's grote mogelijkheden. Niet alleen voor beroepsmatig gebruik, door bijvoorbeeld dierenartsen en landmeters, maar ook voor vrijetijdsgebruik. Vooral rijders met een aanhangwagen of caravan, die wel eens in moeilijk terrein komen, hebben met een vierwielaangedreven Subara veel meer mogelijkheden. Ook voor degenen, die afgelegen wonen en 's winters moeilijkheden hebben om huis of werk te bereiken, is de Subaru een interessante aanbieding.

De prijzen zijn ƒ 21.399,- voor de driedeursversie, ƒ 22.899,voor de sedan en ƒ 24.999,- voor de stationwagen. De Subaru's zijn ook leverbaar met alleen voorwielaandrijving en kosten dan aanzienlijk minder. Door het overhalen van een hendel naast de versnellingspook schakelt men bij de Subaru's de vierwiel aandrijving in.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.