+ Meer informatie

Toch subsidie voor

Raad H-I-Ambacht beslist:

2 minuten leestijd

HENDBIK IDO AMBACHT — De diverse raadsfracties waren maandagavond duidelijk teleurgesteld na de mededeling door burgemeester Hof dat de Stichting „RESPO" (Recreatiesport) zich had opgeheven. En dat terwijl b en w nu eenmaal 5.000 gulden per jaar wilden toekennen; 3.000 gulden meer dan vorig jaar. De 5.000 gulden zullen echter toch gaan naar de sportieve recreatie, als gevolg van een motie van PvdA.

Reeds eerder had de stichting laten weten tot liquidatie over te gaan, wanneer men niet zou kunnen beschikken over 10.000 gulden. CDA en WD vonden deze „zelfmoord" van de stichting onbegrijpelijk. De heer De Nies (Gemeentebelangen) verweet het college en de raad in het verleden te weinig begrip getoond te hebben voor de stichting en kon het besluit tot opheffing wel terdege begrijpen. De SGP kon om principiële en zakelijke redenen niet akkoord gaan met de subsidieverordening. Wel gingen alle raadsleden behalve de heer De Nies akkoord met de PvdA-motie om dit geld toch te reserveren voor de sportieve recreatie voor het geval als er nieuwe activiteiten ontJ plooid zullen 'worden. Bij eventuele toekenning zullen vooral de commissies weer gehoord worden. ,j Bij het vaststellen van een nieuwe subsidieverordening accommodaties 1981 (met name voor sociaal-cultureel werk) staakten de stemmen (acht tegen acht). In de nieuwe verordening waren wat beperkende bepalingen aangebracht. Zo kwam de mogelijkheid vooij het verkrijgen van uniformen en in-i strumenten te vervallen. De stemmen staakten omdat verschil van mening bestond over de ingangsdatum. 1 mei vonden CDA en PvdA te gauw. De heer Emans (CDA) vond ingang van 1 sepJ tember een eleganter gebaar. i (Van onze correspondent)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.