+ Meer informatie

Ds. A. Elshout (68) overleden

2 minuten leestijd

SCHEVENINGEN — Tijdens een verblijf (op verzoek van zendingsdeputaten voor toerusting van ambtsdragers) in het zendingsgebied van de Gereformeerde Gemeenten in Izi, Nigeria, is ds. A. Elshout, predikant van de gereformeerde gemeente te Scheveningen, zaterdag plotseling overleden. De predikant werd 68 jaar.

A. Elshout werd 20 januari 1923 te Rotterdam geboren. In juni 1951 werd hij toegelaten tot de studie aan de Theologische School van de Gereformeerde Gemeenten te Rotterdam.

Op 8 september 1955 bevestigde ds. L. Rijksen hem tot predikant van de gereformeerde gemeente te Utrecht. In 1961 nam ds. Elshout het beroep naar Scheveningen aan. Van 1967 tot 1969 diende hij de gemeente te Artesia (USA) en van 1969 tot 1974 de gemeente van Kalamazoo (USA). In 1974 werd het beroep naar SHkkerveer aangenomen. Deze gemeente diende hij tot 1982. Vervolgens nam hij de herdersstaf op in Zoetermeer. Sinds 8 april 1987 diende hij voor de tweede maal de gemeente van Scheveningen. Op verzoek van zendingsdeputaten was hij van 1979 tot 1980 gedurende een jaar werkzaam op het zendingsveld in Nigeria (Izi).

De overleden predikant kreeg ook buiten zijn eigen kerk bekendheid door zijn boeken: "Een helpende hand". "Nogmaals een helpende hand" en "Doet dat tot Mijn gedachtenis".

Ds. Elshout bekleedde diverse functies. Onder andere maakte hij deel uit van het deputaatschap tot behartiging van de belangen van de landelijk georganiseerde bonden en verenigingen van de Gereformeerde Gemeenten. Hij was vice-voorzitter van de stichting Gereformeerd Psychiatrisch Ziekenhuis "De Fontein" te Bosch en Duin. Ook maakte hij deel uit van het bestuur van de stichting Cursus Godsdienstonderwijs (CGO).

Eerder was hij verscheidene jaren als zendingsdeputaat betrokken bij het zendingswerk. Bij de Jeugdbond was hij een aantal jaren betrokken, eerst als voorzitter van de sectie +16 en later als voorzitter van het bondsbestuur.

Het lichaam van de overleden predikant zal waarschijnlijk deze week naar Nederland kunnen worden overgebracht, waarna de begrafenis zal plaatsvinden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.