+ Meer informatie

Vervufld afvalwater in Engeland niet welkom

1 minuut leestijd

ROTTERDAM/HULL — Het chemisch afvalverwerkingsbedrijf Uniser-Holding aan de Moerdijk is in Engeland in opspraak geraakt, doordat een lading met fenolen verontreinigd afvalwater door de autoriteiten wordt geweigerd in de haven van Immingham bij Huil.

Een Noorse tanker ligt met 6500 ton van deze van de Moerdijk afkomstige lading al een maand aan de monding van de rivier The Humber. De Engelse autoriteiten weigeren de tanker, de „Lotos", de toegang tot de haven van Immingham, omdat het ontvangende bedrijf niet over een vergunning beschikt het verontreinigde afvalwater op te slaan.

Het departement van Volksgezondheid in Londen probeert momenteel te bemiddelen in de problemen rond de Lotos. Het provinciale bestuur van Humberside, dat de vergunning moet verstrekken, onderzoekt de lading en zal binnenkort beslissen of de Lotos alsnog naar Immingham mag varen om gelost te worden bij het opslagbedrijf „Immingham Storage Company".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.