+ Meer informatie

CDA Hoevelaken in de problemen

1 minuut leestijd

HOEVELAKEN - Het CDA in Hoevelaken heeft nog geen antwoord op de vraag wie de vrijgekomen plaatsen binnen de partij gaan opvullen. In korte tijd vertrokken twee CDAraadsleden.

Afgelopen maandag zegde de raad het vertrouwen in CDA-wethouder mevrouw T. Huiskens op. Dit gebeurde nadat de VVD en de drie kleine christelijke partijen een motie van wantrouwen van de PvdA over Huiskens hadden gesteund. In de motie werd de wethouder verweten geen kennis van zaken te hebben en een politieke visie te missen. Bovendien zou Huiskens niet goed in staat zijn met de raadsleden te communiceren. De tweede CDA'er die recent vertrok, is A. Kools. Deze voormalige fractievoorzitter van de christen-democraten moest enkele weken geleden wegens ziekte zijn raadslidmaatschap opzeggen. De nieuwe fractievoorzitter van het CDA. J. Kloosterman, sloot gisteren de mogelijkheid niet uit dat Huiskens nog terugkomt in de raad. maar dan als raadslid.

Wel is Kloosterman negatief over continuering van een wethouderszetel voor het CDA. ..Momenteel hebben we binnen onze partij geen persoon met voldoende kennis voor dit werk. Daarom schuiven we ook niemand naar voren. We willen geen herhaling van het gebeurde". De PvdA. die evenals het CDA vier zetels in de raad heeft, maakt hierdoor grote kans op een wethouderspost.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.