+ Meer informatie

Derde verdachte in zaak-Fagel aangehouden

1 minuut leestijd

UTRECHT (ANP) - De gemeentepolitie van Eindhoven heeft zaterdag een derde verdachte aangehouden in de moordzaak-Fagel.

De 23-jarige M. O. uit Deventer wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de inbraak in het restaurant van de 42-jarige Gerard Fagel in Bosch en Duin op 9 juni 1989, zo heeft de Utrechtse officier van Justitie, mr. P. van der Molen, gisteren meegedeeld. De restauranthouder werd tijdens die inbraak doodgeschoten.

Bijna twee weken geleden arresteerde de politie twee mannen uit Nijmegen. Eén van hen, de 21jarige S. Z. , heeft inmiddels bekend het fatale schot te hebben gelost. Volgens Van der Molen is „uit getuigenverklaringen" af te leiden dat O. met de twee anderen op de dag van het misdrijf naar Bosch en Duin is gereden.

Volgens de officier van Justitie heeft O. , formeel ingeschreven in Deventer, maar verblijvende in Eindhoven, geen bekentenis afgelegd. „Daarvoor is het ook nog veel te vroeg", zei zij.

Van der Molen wilde niet zeggen hoe de poütie de man op het spoor is gekomen, maar het ligt voor de hand dat de verklaringen van de twee medeverdachten de aanleiding voor de arrestatie zijn geweest. De politie heeft vorige week enkele dagen bij O. „op de loer gelegen". Het onderzoek geeft volgens Van der Molen vooralsnog geen aanleiding om nog meer aanhoudingen te verwachten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.