+ Meer informatie

Giro 777 voor Bangla Desj

1 minuut leestijd

Het Nederlandse Rode Kruts heeft maandag giro 777 opengesteld voor hulpverlening aan de slachtoffers van de overstromingsramp in Bangla Desj en India. Op de Nederlandse bevolking wordt een beroep gedaan giften te storten zodat op zo uitgebreid mogelijke schaal hulp kan worden geboden.

Inmiddels heeft het Nederlandse Rode Kruis ƒ 40.000 overgemaakt aan het Rode Kruis vap Bangla Desj dat reeds in 110 centra hulpposten heeft ingericht. Specialisten van de liga van Rode Kruisverenigingen te Geneve zijn al ter assistentie aanwezig. Dinsdag vertrekt het MS Bengalen uit Rotterdam naar Chittagong in Bangla Desj met 15.000 blikken voedsel van het Nederlandse Rode Kruis. Donderdag wordt een ICLMKLM-toestel een eerste zending van 3.000 dekens voor slachtoffers in Bangla Desj, India en Nepal meegegeven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.