+ Meer informatie

RK-kerk boycot nationale feestdag Zuid-Afrika

1 minuut leestijd

PRETORIA — De Rooms-Katholieke kerk in Zuid-Afrika weigert deel te nemen aan de feestelijkheden rond de nationale feestdag op 31 mei waarop wordt herdacht dat de republiek 20 jaar geleden werd gesticht. Dat staat in een verklaring van de Zuidafrikaanse bisschoppenconferentie die in Pretoria is gepubliceerd.

De bisschoppen zeggen ervan overtuigd te zijn dat de meeste inwoners van Zuid-Afrika geen aanleiding zien om het jubileren mee te vieren. „Ze worden in hun vaderland onderdrukt en mogen niet meepraten bij de regering van het land", zo staat in de verklaring. De bisschoppen herhalen hun eis dat er een wet moet komen die een eind maakt aan de discriminatie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.