+ Meer informatie

Grote steden niet eens met bezuiniging

1 minuut leestijd

DEN HAAG — De gemeentebesturen van Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag hebben in een telegram aan de vaste Kamercommissie voor financiën met klem geprotesteerd tegen de bezuinigingsvoorstellen van minister Van der Stee van Hnanciën.

Ze verzetten zich vooral tegen de wat zij noemen ongelijke behandeling van de gemeenten in vergelijking met het rijk. Dat heeft tot resultaat dat voor 160 miljoen gulden op de uitkeringen uit het gemeentefonds moet worden gekort.

De voorgestelde maatregelen van de minister stellen het rijk in staat de personeelsomvang met 1.300 man uit te breiden, maar de gemeenten blijven daardoor in 1981 op de nullijn. De vier grote steden gaan er op achteruit, zo staat in het telegram, omdat een en ander leidt tot vermindering van het aantal arbeidslaatsen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.