+ Meer informatie

Eerlijk is eerlijk

3 minuten leestijd

Er zit niets anders op. Eerlijk is eerlijk: ik zal ook dit verhaaltje aan jullie moeten vertellen. Als een van de kinderen iets uitspookt of gewoon pech heeft, genieten jullie mee. En nu mij iets vervelends overkomt, wil ik het liever verzwijgen. Dat kan natuurlijk niet. Vooruit, voor deze keer luister ik naar mijn familie en mogen jullie het ook weten. Anders mag ik nooit meer iets over de anderen schrijven.

Het zit zo. We zitten 's morgens, redelijk op tijd, aan tafel te eten. Iedereen is voorzien van brood en drinken. Ik begin rustig mijn eigen boterham naar binnen te werken. Dan gaat een van de jongens klagen. Nee hè, ik heb toch al zo'n hekel aan gezeur over het eten. Zeker als de dag nog maar net begonnen is.

Wat mankeert er nu weer aan? "Er zit iets in mijn beker." Ik kijk in de beker. Niets te zien. Ik geef de beker terug en zoonlief neemt weer een slok. "Er zit echt iets in mijn beker. Kijk dan." Zucht! Ik pak de beker nog een keer en neem zelf een forse slok om te laten zien dat er alleen drinken in zit.

Hoewel Ik voel iets. Ik haal het (netjes natuurlijk) uit mijn mond om het te bekijken. Aaaaa! Een oorwurm! Er zat een oorwurm in het sap en ik heb 'm in mijn mond gehad! Het beestje was in het rietje dat aan de beker vastzit, gekropen. Vandaar dat ik niets gezien heb. Maar des te beter gevoeld. Bah!

En denk je dat ik op medelijden van de anderen kan rekenen? Mis poes. De hele familie barst in lachen uit. Dat is nog tot daar aan toe. Die pret gun ik ze heus wel. Maar dat ze, zodra ze weer gewoon kunnen praten, in koor roepen: "Claxon!", dat vind ik minder geslaagd. Wat ik ook probeer en hoe ik ook praat, ik kom er niet onderuit. Dit verhaal moet verteld worden. Afijn, ik heb mijn plicht gedaan. Een volgende keer wordt er weer een ander in het zonnetje gezet.

Laat ik daar vandaag maar alvast mee beginnen. Op een positieve manier, want Coraline, Hilbert, Frans, Koen en Wout melden zich aan als nieuwe puzzelaars. Welkom, welkom! Als ik het goed begrijp, puzzelt er nu een kwartet Vissertjes. Klopt dat? En het is me ook niet helemaal duidelijk of Jacoline de Haan voor het eerst meedoet of dat ik de vorige keer haar naam gelezen heb als Lianne. Laat je dat nog even weten?

Nog een vraagje: Wie heeft de oplossingen ingestuurd met als afzender 6721 LC 17? Ik puzzel graag, maar eigenlijk zijn de puzzels voor jullie bedoeld en niet voor mij.

Geritha stopt ermee. Het ga je goed, Geritha; ik zal je briefjes missen. Gelukkig schreef Lianne iets over het boek dat ze gekocht heeft, vertelde Joanne wanneer ze de puzzels maakt en stuurde Mudinja een heel verhaal op. Alice, Ineke, Marieke en Marjolein versierden hun oplossingen en twee Jacolines maakten een tekening. Bedankt dames. Ik ga snel stoppen, dan kun nen jullie aan de gang. Groetjes,

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.