+ Meer informatie

"Als ik God was...

VJedacht EN

1 minuut leestijd

55

Onder de opvallende titel "Als ik God was..." vestigde Rob Timmer in het blad PC-Ivan 25 juli op een treffende manier de aandacht op een opmerkelijk en verwerpelijk computerspel. Met het programma "Sim Earth, The living planet" kun je simpel gezegd op een computer een planeet en het daarop ontstane leven simuleren.

In de klassieke christelijke visie is God de Schepper van hemel en aarde. Hij is HEERE boven Zijn schepping. De in zonde gevallen mens, die als God wilde zijn, is Zijn rentmeester binnen de schepping en is geplaatst op de aarde.

Deze klassieke visie is voor de zondige mens in wezen niet te verdragen. Hij wil steeds weer als God zijn. Dat blijkt bij voorbeeld uit voorbereidingen om eerlang de eerste menselijke kolonisten op Mars te huisvesten. Voorlopig behoeven we overigens onze koffers nog niet te pakken. Die vijandschap blijkt ook uit New-Age-achtige filosofieën over de kosmos en uit de evolutietheorieën van allerlei snit.

Volgens de Gaia-theorie moet alle leven op een planeet worden gezien als één totaal en zichzelf regulerend geheel. De ontwikkeling en eventuele verandering van dat leven zal altijd plaatsvinden onder invloed van andere ontwikkelingen of veranderingen op de „levende planeet".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.